Cupping therapie - Massagepraktijk-Jose

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cupping therapie

Behandelingen

Cupping maakt vaak onderdeel uit van een therapeutische behandeling , maar kan ook zeker als een op zichzelf staande therapievorm worden toegepast .
In de chinese geneeskunde wordt cupping al meer dan 5000 jaar gebruikt.
Cupping heeft een enome dieptewerking. Via diverse technieken , afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen of vast gezet. Hierdoor raken de spieren losser en komt er meer ruimte in de fascia en worden triggerpoints ( die meestal gerefereerde pijn veroorzaken ) gestimuleerd los te laten en te ontspannen met als resultaat minder pijn.

De 1e keren  kunnen de behandelingen gevoelig zijn omdat het onderliggende weefsel verstoord is. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling kan zijn. Enkele dagen gevoeligheid na een behandeling zijn geen uitzondering.  Er kunnen blauwe/zwarte plekken zichtbaar worden. Deze verdwijnen na een aantal dagen.
Naarmate het weefsel gezonder wordt, spierverkrampingen opgeheven worden en er zich minder afvalstoffen in het gebied bevinden , zullen deze plekken minder intens worden.

Het is belangrijk na deze behandeling veel water te drinken! De afvalstoffen kunnen dan via de normale weg het lichaam uit.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu